Hírek

Mark Zuckerberg és a műholdas internetA napokban jelentette be Mark Zuckerberg, hogy az internet.org csapatával közös céluk megvalósítása érdekében az Eutelsattal társulnak, hogy a műholdas technológia segítségével még több embert kapcsolhassanak össze a világhálón keresztül.

Az elmúlt években folyamatosan kutatták a lehetőségeket, hogyan lehetne távoli területeken élőket is összekapcsolni, és arra a következtetésre jutottak, hogy újabb technológiákra van szükség.

Így született meg az összefogás az Eutelsat és a Facebook csapata között. Ennek kereteiben előreláthatóan 2016-ban fogják fellőni az AMOS-6 nevű műholdat, mely miután elfoglalta geostacionárius pályáját, Afrika jelentős részét le fogja fedni. Mark posztjából az is kiderül, hogy az AMOS-6 kivetelezés alatt van. Természetesen a terveikben az is szerepel, hogy a helyi műholdas internet szolgáltatókkal dolgozzanak majd együtt.  

Ez miért érdekes nekünk? Biztosan sokan tudják, az Eutelsat elsőszámú partnerünk. Vagyis közvetve a Facebook is partnerünk lett. Persze ez erős túlzás. :)

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Informálódjon újdonságainkról

Hírlevél feliratkozás