Hírek

Újra lehet ingyen wifire pályázni.November 7-én, szerdán 13 órakor nyílik meg a pályázati lehetőség a WiFi4EU projektben. Az előzetesen regisztrált települési önkormányzatok 15 ezer euró értékű utalványt kaphatnak, amit ingyenes wifi-hozzáférés kiépítésére lehet felhasználni.

Több száz hazai önkormányzat regisztrált tavasszal az Európai Unió WiFi4EU kezdeményezésére. Közösségi forrásból összesen 120 millió eurót fordítanak ingyenes, mindenki számára hozzáférhető vezeték nélküli internethozzáférések kiépítésére. A soron következő pályázati felhívás november 7-én 13:00-kor rajtol. Azok az önkormányzatok, akik akár tavasszal, akár az elmúlt hetekben regisztráltak, a wifi4eu.eu oldalon belépve a „Saját pályázat” oldalon az „Internetutalvány megpályázása” gombra kattintva nyújthatják be a pályázatukat.

Érdemes élni a lehetőséggel, hiszen az elnyerhető összeg településenként 15 ezer euró, vagyis több mint 4,8 millió forint. Ebből a vezeték nélküli hozzáférést biztosító wifi-hotspotok műszaki eszközeinek beszerzési és beüzemelési költségeit lehet fedezni. A hálózat kiépíthető közterületeken, önkormányzati vagy kulturális intézményekben, vagyis olyan helyszíneken, ahol a lakosság szabadon hozzá tud férni.

Azoknak az önkormányzatoknak sem kell kimaradniuk a pályázatból, ahol nincsen megfelelő színvonalú optikai kábeles internethozzáférés. Számos olyan pontja létezik az országnak, főleg a kistelepüléseken, ahol ez a szolgáltatás nem érhető el, így a gerinchálózatokra egyelőre rá nem kötött önkormányzatoknak érdemes alternatív technológiákban gondolkodni.

A Vannet kétféle megoldást is kínál ezekre a helyzetekre. Megfelelő lefedettség esetén a mikrohullámú technológiával stabil és tetszőlegesen választható sávszélesség biztosítható, amely egyszerre nagyobb létszámú felhasználó kiszolgálására is alkalmas. Ha nem elérhető a mikrohullámú rendszer, akkor pedig a műholdas technológia ad választ a problémára, ami az ország bármely pontján garantáltan elérhető. A műhold az egyetlen, garantáltan 100%-os lefedettséggel rendelkező internetszolgáltatás, ami független a terepviszonyoktól és a földi infrastruktúrától, így mindenhol képes szupergyors, 30 Mbps sávszélességet biztosítani.

A Vannet ráadásul nem csak az internetszolgáltatásra, hanem a wifi-hálózatok technológiájának és berendezéseinek kiépítésére is többféle megoldást tud kínálni.

Amennyiben ön is érintett a WiFi4EU pályázatban, forduljon hozzánk bizalommal.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Informálódjon újdonságainkról

Hírlevél feliratkozás