Gyakran Ismételt Kérdések

Hol vehetőek igénybe a mikrohullámú szolgáltatások?

A mikrohullámú internet földi technológiához kötődik, ezért csak az ország egyes régióiban használható. Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megye legtöbb településén, valamint a fővárosban biztosított a lefedettség. Amennyiben érdeklődik szolgáltatásunk iránt, szakembereink díjmentesen felmérik, hogy az ön telephelyén a kívánt sávszélesség rendelkezésre áll-e.

Mekkora sávszélességet rendelhetek meg?

Mikrohullámú szolgáltatásunkkal az ön igényeihez igazodó sávszélesség-csomagok állíthatók össze. Akár 2000/2000 Mbps sebesség is elérhető, amely a szélsőségesen nagy adatforgalmat bonyolító felhasználók igényeit is ki tudja elégíteni. Amennyiben tanácsra van szüksége, a várható felhasználás függvényében szakembereink segítenek megbecsülni, mekkora sávszélesség felelne meg a legjobban a céljainak.

Tényleg közel 100%-os a szolgáltatás rendelkezésre állása?

Igen, hagyományos csomagjainkra 98%-os, béreltvonali szolgáltatásunkra pedig 99,9%-os rendelkezésre állási garanciát vállalunk. Az elmúlt hét évben a perc pontosságú műszaki adatok alapján a szolgáltatásunk rendelkezésre állása átlagban 99,99999% volt.

Mennyi idő alatt kötik be a telephelyemre?

Mikrohullámú szolgáltatásnál az igénybejelentést követően munkatársaink ingyenes állapotfelmérést végeznek X időn belül, hogy megállapítsák, az ön által igényelt sávszélesség elérhető-e? Amennyiben az eredmény pozitív, úgy a szerződéskötést és az esetleges telepítési költségek befizetését követően maximum 30 nap alatt, de akár egy héten belül kiépítik szakembereink a szükséges berendezéseket. Mindössze egy parabolaantennára és egy beltéri vevőegységre van szükség, amelyek beüzemelése után már lehet is internetezni.

Tényleg ingyenes a telepítés?

A kiépítési díj alapesetben valóban 0 Ft, de a helyszíni felmérés alapján esetlegesen extra költségek merülhetnek fel. Ezekről szerződéskötés előtt részletesen tájékoztatjuk önt.

Mely csomagokhoz jár fix IP-cím?

A Vannet valamennyi üzleti mikrohullámú díjcsomagja fix IP-címet is tartalmaz.

Mit jelentenek a szinkron és aszinkron díjcsomagok?

Szinkron díjcsomagok esetén a feltöltési és a letöltési sebesség megegyezik, aszinkron csomagoknál pedig eltér. Az, hogy önnek melyik megoldás a legideálisabb, attól függ, mire szeretné a szolgáltatást használni.

Hagyományos díjcsomagot vagy béreltvonali szolgáltatást válasszak?

A béreltvonali szolgáltatáshoz nem tartoznak fix díjcsomagok, ezért az ön igényeinek megfelelően, egyedileg alakítjuk ki a sávszélességet, ami akár 2000/2000 Mbps is lehet. Hagyományos díjcsomagjaink ezzel szemben rögzített díjcsomagokat tartalmaznak, amelyek ugyanúgy folyamatos, biztonságos és nagy sávszélességű hozzáférést tudnak biztosítani.

Mi a teendő, ha érvényes előfizetésem van, és nem működik az internet?

Amennyiben szolgáltatáskimaradást vagy műszaki hibát észlel, kérjük, jelezze az az éjjel-nappal hívható, 72/315-331-es számon, hogy kollégáink azonnal megkezdhessék az elhárítását.

Hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Informálódjon újdonságainkról

Hírlevél feliratkozás